Accident grav pe Podul Herăstrău. Doi tineri s-au electrocutat şi se află în stare gravă

Doi tineri, în vârstă de 17 şi de 19 ani, s-au electrocutat duminică după-amiază pe Podul CFR din Parcul Herăstrău din Capitală, intervenţia pompierilor şi salvatorilor SMURD fiind îngreunată din cauza tensiunii de pe fire, informează reprezentanții ISU București-Ilfov.

Iniţial, tânărul de 16 ani s-a electrocutat după ce s-a urcat pe arcada metalică a podului pentru a-și face un selfie, iar prietenul său de 19 ani s-a urcat după el să-l salveze, fiind şi el electrocutat.

Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată din cauza tensiunii electrice de pe fire, fiind vorba de 27.000 de V pe linia de înaltă tensiune. 

Cei doi tineri au fost coborâţi de pe pod şi au fost predaţi echipajelor medicale, unul dintre ei având arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi fiind transportat la Spitalul Floreasca, iar celălalt, cu arsuri pe o suprafaţă foarte mică, a fost dus la Spitalul de Arşi.

Tânărul cu arsuri mai grave a fost trasportat la Spitalul Floreasca, iar cel care i-a sărit în ajutor, la Spitalul de Arşi. Pe acelaşi pod de cale ferată, în 2015, doi biciclişti au fost răniţi după ce au atins cablurile electrice, iar anul trecut un alt tânăr şi-a pierdut viaţa acolo, electrocutat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati