Acest weekend – motivul pentru care vom mai sta în infern, spun epidemiologii. Au loc petreceri ”rămas bun libertate”

Epidemiologul Octavian Jurma este de părere că restricțiile împotriva Covid-19 ar fi trebuit să intre în vigoare de vineri, și nu de luni, așa cum au decis autoritățile.

„Nici nu vreau să mă gândesc cât de multe vieți ne va costa decizia de a introduce doar de luni restricțiile care trebuiau introduse de vineri tocmai pentru a împiedica petrecerile de «rămas bun libertate».

Acest week-end va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nici o restricție de parcă am fi la 0.5 la mie nu la 10.5 la mie”, a scris pe Facebook  epidemiologul Octavian Jurma.

Potrivit omului de știință, românii ar trebui să se carantineze singuri.

„E posibil că acest week-end să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern”

„E posibil că acest week-end să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână.

De ce luni și nu vineri cum se anunță întotdeauna astfel de măsuri? Nu știu. Întrebați tovarășii care au decis asta, că au și recunoscut că unele măsuri sunt motivate strict politic, cum este probabil și alegerea zilei de luni care conține implicit și invitația: «profitați de ultimul week-end de distracție și infectare liberă».

Intrați de azi în carantină personală, nu va lăsați amăgiți de iluzia că lucrurile sunt așa de bune încât mai putem aștepta până luni cu măsuri care trebuiau luate încă din septembrie”, a mai scris Octavian Jurma.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati