Acțiune a Brigăzii Rutiere pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane în regim de taxi și a transportului alternativ 

În noaptea de 19/20 februarie, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în scopul creșterii siguranței rutiere pe drumurile publice din Capitală context în care au verificat autovehiculele care efectuează transport public de persoane în regim de taxi și transport alternativ prin intermediul platformelor digitale.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate  49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei, după cum urmează: 

□ 26 sancțiuni pentru nerespectarea prevederii Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere;

□ 19 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, privind  circulația pe drumurile publice ( 10 – Taxi, 8 -transport alternativ, 1 -transport marfă);

□ 3 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor OUG 49/2019, privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto;

□ 1 sancțiune conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunii au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate, respectiv 4 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare (3 -taxi, 1 -transport alternativ). 

De asemenea, au fost identificate 3 autovehicule taxi care nu dețineau autorizație valabilă, context în care s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni. 

Exemplu:

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a condus un autovehicul taxi pe Splaiul Independenței, fără a deține autorizație valabilă.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1500 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus  suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati