Poliţiştii Capitalei şi inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au desfăşurat o acţiune pentru a verifica starea tehnică a autovehiculelor, fiind date amenzi de aproape 40.000 de lei. Ei au oprit în trafic, în zona rond Alba Iulia, un şofer de 25 de ani, care conducea o maşină ce avea deficienţe periculoase la sistemul de direcţie, iar discul de frână şi plăcuţa de frână erau uzate excesiv. Bărbatul a fost amendat cu peste 2400 de lei şi a fost lăsat fără permis pentru trei luni. De asemenea, poliţiştii au mai descoperit că o maşină condusă de o femeie de 31 de ani avea modificări la sistemul de suspensie. Totodată, alte nereguli găsite în urma acţiunii au fost modificări ale sistemului de evacuare noxe.
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că în primele două zile din noiembrie, pe timpul nopţii, poliţiştii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat activităţi de control în trafic pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
Astfel, au fost controlate: sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante; sistemul de frânare; mecanismul de direcţie; instalaţia de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice; existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor; vizibilitatea şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate; sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie).
De asemenea, poliţiştii şi inspectorii RAR au mai verificat corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor; deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia; aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.
Poliţiştii au dat 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.600 de lei. Astfel, 19 amenzi au fost acordate pentru modificări ale sistemului de evacuare noxe; patru pentru modificări neomologate; o defecţiune la mecanismul de direcţie şi una la sistemul de frânare. De asemenea, au mai fost descoperite 40 de alte deficienţe tehnice.
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut două permise de conducere, 31 de certificate de înmatriculare, pentru deficienţele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, precum şi şapte seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.
Poliţiştii au oprit un bărbat de 25 de ani care a condus o maşină în zona rond Alba Iulia, iar controlul realizat de inspectorii RAR a arătat că autovehiculul prezenta deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, iar discul de frână şi plăcuţa de frână erau uzate excesiv.
Şoferul a fost amendat cu 2475 de lei, fiind lăsat fără permis pentru 90 de zile.
Un alt caz este cel al unui bărbat de 30 de ani care conducea o maşină care avea modificări constructive neomologate la motor şi la sistemul de evacuare noxe, precum şi alte deficienţe, producând zgomot excesiv în mers. Şoferul a fost amendat cu 990 de lei, iar poliţiştii i-au reţinut certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate, autovehiculul fiind imobilizat la faţa locului.
De asemenea, echipele de control au mai stabilit că o femeie de 31 de ani conducea un autovehicul care avea modificări constructive neomologate la sistemul de suspensie (punte faţă şi spate). Conducătoarea auto a primit o amendă de 990 de lei, iar poliţiştii au reţinut certificatul de înmatriculare şi i-au fost retrase plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor constatate, autovehiculul fiind imobilizat la faţa locului.
sursa: news.ro