Acțiune de plantare copaci pentru a marca 30 de ani de relații diplomatice dintre Turkmenistan şi România – FOTO/VIDEO

Acțiune de plantare copaci pentru a marca 30 de ani de relații diplomatice între Turkmenistan şi România, la Universitatea de Agronomice și Medicină Veterinară.

Astăzi, 15 noiembrie, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) a avut loc o acțiune de plantare copaci pentru a marca 30 de relații diplomatice dintre Turkmenistan şi România.

Evenimentul dedicat împlinirii a 30 de ani de la înființarea relaţiilor diplomatice dintre Turkmenistan şi România a fost organizat de Ambasada Turkmenistanului în România în strânsă cooperare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din
București (USAMV).

La eveniment au participat E.S. Dl. Annamammet Annayev, Ambasadorul Turkmenistanului în România, Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV, Prof. Florin Stanica, vice-rector, deputatul Ankuetil Kolchar, președintele Grupului Interparlamentar Turkmeno-Român și Dan Iancu, reprezentant MAE.

Participanții au plantat 30 de tei în curtea Universității de Agronomice și Medicină Veterinară.

Acțiunea a fost urmată de o dezvelire de monument dedicat acestui eveniment de plantare de copaci.

La final, participanții vor putea gusta din preparate tradiționale din Turkmenistan, pe acorduri de dutar, cel mai reprezentativ instrument al muzicii populare turkmene.

România și Turkmenistan au stabilit relații diplomatice la 21 iulie 1992, la scurt timp după declararea independenței acestui stat, în luna decembrie 1991.

Un proiect prioritar pe agenda bilaterală îl constituie realizarea proiectului de transport de mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică, inițiat de România și Turkmenistan, ce prevede asigurarea conectivității între Europa și Asia Centrală.

Turkmenistanul este statul central-asiatic cu cel mai mare număr de beneficiari ai burselor de studiu oferite de statul român. Astfel, un rol important în relațiile bilaterale este deținut de domeniile educațional și cultural.

De asemenea, România susține cooperarea statelor central-asiatice și dezvoltarea dialogului cu Centrul Regional ONU pentru Diplomație Preventivă în Asia Centrală de la Așhabad – UNRCCA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati