Activitatea ADP, grav afectată de lipsa fondurilor financiare. Clotilde Armand: ”Vor să dea zeci de milioane de lei firmelor de casă ale lui Andrei Chiliman”

Activitatea Administrației Domeniului Public Sector 1 va fi sever afectată, de la 1 iulie 2024, din lipsa fondurilor financiare, după ce Consiliul Local Sector 1 a respins, în mod repetat, rectificarea bugetară, arată Clotilde Armand.

Astfel, potrivit sursei citate, Consiliul Local Sector 1 a ignorat inclusiv joi, 27 iunie, cererea de rectificare bugetară pentru a aloca fonduri financiare pentru funcționarea ADP Sector 1.

  • În acest moment, contractele de prestări servicii care sunt semnate nu vor mai putea fi derulate și nu vor mai putea fi încheiate noi contracte.

Această situație financiară gravă, la care s-a ajuns din cauza Consiliului Local Sector 1, afectează funcționarea locurilor de joacă (nu va mai putea fi plătită firma care se ocupă de mentenanța echipamentelor, iar acest lucru ar putea duce la închiderea locurilor de joacă, începând cu data de 1 iulie), întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor, întreținerea cișmelelor și fântânilor, serviciul parcări de reședință, lucrările de reparație a străzilor pe care le avem în administrare și activitățile pe care le avem în cadrul Planului de Siguranță Rutieră.

  • “PNL și PSD continuă campania electorală în defavoarea cetățenilor Sectorului 1. ADP Sector 1 a fost mereu o miză pentru aceste partide, PNL mi-a cerut în mod repetat în 2021-2022 controlul acestei instituții publice. Din informațiile pe care le am, din octombrie 2024, vor să dea contractele publice către firmele de casă ale lui Andrei Chiliman. Este foame mare de bani. Pentru comparație, în 2020, ADP a avut un buget de 230 milioane lei, iar în 2024 au tăiat bugetul și au alocat de zece ori mai puțin, aproximativ 23 milioane lei. O sumă total insuficientă pentru activitatea ADP Sector 1, în condițiile în care avem o inflație galopantă garantată de Marcel Ciolacu,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Precizăm că în ședința de astăzi, 27 iunie 2024, Consiliul Local Sector 1 nu a supus la vot propunerile de proiecte de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 și a mai multor instituții subordonate: DGASPC Sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman, ADP Sector 1 și DGITL Sector 1.

“Este vorba de un proiect prin care reducem funcțiile de conducere și tăiem zeci de posturi de funcționari publici din aceste instituții pentru a reduce cheltuielile bugetare. Este o reformă mai amplă, realizată la nivelul întregii țări, dar PSD și PNL ignoră acest lucru la Sectorul 1. În acest moment sunt primarul Sectorului 1, chiar dacă PSD și PNL refuză să creadă acest lucru, iar reforma administrativă pe care am demarat-o trebuie să continue, potrivit legislației în vigoare. Vă anunț pe această cale că am contestat rezultatul alegerilor din 9 iunie 2024 la Sectorul 1. Așa cum am mai spus, atunci a fost organizată o fraudă electorală masivă care s-a realizat cu ajutorul instituțiilor statului controlate de PSD și PNL,” a precizat Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati