Actorul Marius Manole anunță că se duce împreună cu mai mulți voluntari să ridice gunoiul din Sectorul 1, după ce Romprest a refuzat să facă acest lucru

0
264
Foto: Facebook / Marius Manole

Actorul Marius Manole anunță miercuri, 2 decembrie, că la ora 16.00 va merge împreună cu mai mulți voluntari și cu primarul Clotilde Armand să adune gunoiul din Sectorul 1, pe care societatea Romprest refuză să-l strângă.

„Nu-l strâng ei, îl strângem noi, că nu ne cade mâna,” afirmă actorul.

Actorul explică într-o postare care este situația în acest moment în Sectorul 1.

„Situația e așa… Primăria Sectorului 1 a descoperit foarte multe lucruri care nu sunt ok în contractul Primăriei cu Romprest semnat în 2008 pe 25 de ani. Primul audit se poate face în 2023 conform contractului, adică după 15 ani. Primăria nu are nimic cu Romprest, își dorește doar că ei să și îndeplinească contractul fără să mai ceară bani suplimentari, cum fac non-stop de atâția ani. Sunt mai multe cai de atac. Nu se dorește anularea contractului cu Romprestul, trebuie convinși doar să ofere servicii bune, la un preț decent.

Din pricina acestei situații, în Sectorul 1 a apărut gunoi pe străzi. Romprest șantajează primăria și refuză să-l ridice. Nu- i nimic.

Astăzi de la ora 16.00 voluntari împreună cu Primarul Sectorului 1 merg să adune gunoiul. Nimeni nu și dorește că oamenii din sector să sufere, dar nici nu-i poți lasă să-și facă de cap pe bani publici la nesfârșit. Nu-l strâng ei, îl strângem noi, că nu ne cade mâna. Zic noi, că mă duc și eu să ajut. Dacă aveți chef și timp, va aștept la ora 16.00 în Piața Amzei în fața Teatrului Ion Creangă,” a scris actorul Marius Manole pe Facebook.

De câteva zile, străzile din Sectorul 1 sunt pline de gunoi. Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, a anunțat că nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri, adică tot ce aruncă oamenii pe stradă, la întâmplare, de la mobilă, cutii, electrocasnice sau gunoi menajer (deși o zi pe săptămâna se ridică gratuit) deoarece Primăria Sectorului 1 nu a mai plătit de 4 luni facturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.