Actrița Maia Morgenstern, amenințată cu moartea. La ce concluzie a ajuns Direcția de Investigații Criminale

Maia Morgenstern a primit un mail semnat de „partidul AUR” în care este ameninţată cu moartea, după ce ar fi vorbit despre antisemiţi, se arată în mesajul postat de actriţă pe pagina de Facebook, scrie antena3.ro.

De ameninţări nu au scăpat nici copiii actriţei, nici familia.

Actriţa a publicat şi expeditorul mail-ului, iar subiectul mesajul se numeşte „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat”.

Mulţi dintre prietenii virtuali ai Maiei Morgenstern au îndemnat-o pe actriţă să facă plângere la Poliţie.

Președintele AUR, George Simion, condamnă amenințările primite de actrița Maia Morgenstern și se dezice de acestea, numindu-le „un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni”, informează digi24.ro.

Președintele formațiunii politice a transmis un comunicat de presă prin care se dezice categoric de acele afirmații.

„Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!” – se precizează în comunicatul transmis de George Simion.

Actrița a depus plângere la poliție, iar Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.

În urma analizării mesajului primit de artistă, anchetatorii au ajuns la concluzia că adresa de IP a autorului nu este cea reală. Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati