Adăpostul ASPA Pallady ar putea fi demolat, potrivit unui proiect aflat pe masa CGMB

dăpostul ASPA Pallady va fi demolat, la un an după ce a fost închis din cauza gradului avansat de degradare a clădirilor. În schimb, pe acel teren se va construi „Centrul Urgențe Veterinare, Adopții și Educație”. Valoarea investiției se ridică la 14,2 milioane lei, iar durata lucrărilor este de doi ani, potrivit Buletin de Bucuresti.

Cele două proiecte de hotărâre în acest sens vor intra la vot în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din 21 octombrie.

Adăpostul ASPA Pallady va fi demolat

Primul proiect prevede trecerea celor patru corpuri ale adăpostului din domeniul public în domeniul privat al Municipiului București, pentru a putea fi demolate.

Acestea sunt situate pe un teren de 1.189 metri pătrați din strada Drumul Lunca Jariștei nr. 34.

Potrivit documentului, anul edificării clădirilor nu este cunoscut. Autoriatea pentru Protecția și Supravegherea Animalelor București a intrat în posesia imobilelor în 1994, însă adăpostul a fost închis încă din 2023, din cauza stării avansate de degradare.

Toți câinii au fost relocați în celelalte două adăposturi deținute de ASPA: Bragadiru și Mihăilești, a căror capacitate a fost mărită în acel an.

n schimb, Primăria Capitalei propune construirea unui „Centru Urgențe Veterinare, Adopții și Educație”. Acesta va fi format din două clădiri plus spații verzi, unde se vor desfășura mai multe evenimente educaționale, conform documentului consultat de Buletin de București.

Mai precis, în locul corpurilor C2 și C3 se va construi un singur corp supraetajat (P+1). Parterul va fi dedicat pentru cazarea câinilor capturați care vor fi tratați în regim de urgență în cadrul unei viitoare clinici veterinare. La etaj vor fi amenajate birouri, o sală de ședințe și evenimente educaționale, precum și arhiva.

Clinica veterinară va avea program non-stop pentru tratarea câinilor răniți.

Pe terenul rezultat în urma demolării corpului C4 va fi construită o clădire nouă cu grup sanitar și spațiu destinat personalului care se ocupă de îngrijirea câinilor.

În locul corpului C1 se va amenaja un spațiu verde cu foișoare sau pergole.

Valoarea investiției se ridică la 14,2 milioane lei (TVA inclus) și va fi suportată din bugetul ASPA. Lucrările pentru construirea noului centru de adopție vor dura doi ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati