Adăpostul Odăi va fi finanțat de compania de salubrizare din Sectorul 1

Compania de salubrizare din Sectorul 1 a anunțat că se va ocupa de finanțarea adăpostului Odăi, până la finalizarea conflictului juridic cu primarul Clotilde Armand.

„Considerăm că animalele fără stăpân nu trebuie să devină victime colaterale în războaiele politice ale primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, şi sperăm ca situaţia juridică a adăpostului să revină cât mai curând la normal. Mulţumim Primăriei Generale a Capitalei pentru disponibilitatea de a prelua temporar finanţarea adăpostului Odăi, însă societatea noastră a decis să îşi asume ea cheltuielile legate de îngrijirea câinilor fără stăpân. Asigurăm pe toţi iubitorii animalelor din Bucureşti că acestea vor fi în continuare la fel de bine îngrijite ca si până acum şi că societatea Romprest va colabora cu autorităţile locale ori de câte ori va fi nevoie pentru ca animalele fără stăpân să aibă parte de îngrijirea pe care orice fiinţă o merită”, a anunţat Romprest.

Situația adăpostului Odăi a generat tensiuni pe Facebook între primarul Capitalei și primarul Sectorului 1.

Nicușor Dan a anunțat că a solicitat Asociației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor(ASPA) să preia administrarea Adăpostului Odăi și a precizat că Primăria Capitalei îl va finanța pentru următoarele două luni.

„În contextul problemelor care au apărut între compania Romprest Service și Primăria Sectorului 1 și pentru a nu risca să rămână fără îngrijire câinii de la adăpostul Odăi, am solicitat ca ASPA (din subordinea Primăriei Capitalei) să asigure serviciul, astfel încât animalele fără stăpân să fie protejate. Am primit mai multe semnale și din partea unor ONG-uri pentru a colabora, în sensul asigurării, în continuare, a adăpostului, hranei și îngrijirii acestora”, a scris Nicușor Dan, duminică, pe Facebook.

În replică, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, susține că a luat această decizie în decursul zilei de vineri, în cadrul unei ședințe la care Nicușor Dan nu a luat parte.

„Ne bucurăm pentru colaborare. Ar fi fost și mai frumos să participați vineri la Primăria Sectorului 1 unde s-a propus exact ceea ce ați scris aici. Poate răspundeți în viitor acestor solicitări. Numai bine”, este comentariul lui Clotilde Armand la postarea lui Nicușor Dan.

„Lagărul Odăi trebuie închis”

Vineri, primarul Sectorului 1 a afirmat că Adăpostul Odăi ar trebui închis, după o întâlnire cu mai multe asociații care luptă pentru protecția animalelor.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii mai multor asociaţii care luptă de mulţi ani pentru protecţia animalelor despre situaţia de la Odăi şi concluzia este una foarte clară: Lagărul Odăi trebuie închis urgent! Iar Primăria Sectorului 1 sub conducerea mea îşi asumă să deschidă patru centre de sterilizare în Sectorul 1! Mulţumesc celor care au participat la această întâlnire şi îi asigur de toată deschiderea Primăriei Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati