Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunţă, vineri seară, că peste 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală nu mai satisface cerinţele actuale. De aceea, instituţia a semnat un protocol penttu realizarea unei noi clădiri pentru Secţia Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Obregia, potrivit agenției de presă News.ro.
”Primăria Municipiului Bucureşti şi ASSMB – Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti îşi concentrează atenţia asupra unui subiect sensibil şi extrem de important: sănătatea mintală a copiilor şi adolescenţilor. Pe lângă sumele alocate în fiecare an de la bugetul local în acest scop, facem eforturi continue pentru atragerea unor noi surse de finanţare care să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament şi la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite”, au scris, vineri seară, pe Facebook, reprezentanţii ASSMB.
Aceştia afirmă că Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, unitate de referinţă în domeniul Psihiatriei, a sărbătorit 100 de ani de la înfiinţare şi are nevoie de o infrastructură pe măsura nevoilor şi speranţelor celor mici.
”Săptămâna aceasta, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un protocol de colaborare între ASSMB şi Fundatia Metropolis pentru proiectarea şi construcţia unei noi clădiri care să găzduiască Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică. O clădire modernă, la standarde europene, care să reprezinte un spaţiu al speranţei şi al vindecări”, au mai transmis oficialii instituţiei.
Aceştia explică de ce este acest proiect o prioritate: ”Pentru că mii de copii şi adolescenţi din România au nevoie urgentă de îngrijire specializată. Actuala infrastructură e depăşită şi nu mai corespunde necesităţilor reale”.
Potrivit syrsei citatre, proiectul este vital ”pentru că aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală nu mai satisface cerinţele actuale”.
Potrivit ASSMB, noua secţie va aduce o schimbare majoră:
- Spaţii adaptate pentru nevoile tinerilor pacienţi, cu saloane moderne şi sigure.
- Saloane cu 1 sau 2 paturi, fiecare cu baie proprie şi spaţiu pentru însoţitori.
- Zone speciale pentru terapie individuală şi de grup, plus spaţii de socializare inovatoare la nivel naţional.
- Spaţii dedicate, securizate, pentru pacienţii afectaţi de dependenţa de substanţe psihoactive.