Administrația Spitalelor București, licitație pentru o bancă de țesuturi la Spitalul Colentina

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti lansează o licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente unei bănci de ţesuturi la Spitalul Clinic Colentina, scrie Agerpres.

Anunţul a fost postat pe SICAP, de autoritatea contractantă.

Proiectul are o valoare totală estimată de 18.242.041 lei fără TVA şi o durată de realizare de 24 de luni. La evaluarea ofertelor, componenta financiară reprezintă 60%, experienţa profesională – 25%, durata de realizare a activităţilor din cadrul contractului – 10%, iar perioada de garanţie acordată lucrării – 5%, mai spune sursa citată.

Media cifrei de afaceri globală a ofertantului din ultimii trei ani trebuie să fie cel puţin egală cu suma de 42.000.000 lei cu TVA.

Licitaţia se desfăşoară prin procedura simplificată, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 27 octombrie.

În luna iulie, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), medicul Andrei Nica, anunţa în cadrul Conferinţei Naţionale „Tehnologia & IHealth în Medicina Secolului XXI” de la Târgu Mureş, că la începutul anului viitor va demara construcţia unei noi bănci de ţesuturi la Colentina, în valoare de 6,5 milioane de euro.

„Banca de ţesut sper că o începem, estimările pe care le avem sunt că, dacă totul va merge bine, vom începe lucrările în luna ianuarie-februarie 2023 şi să o finalizăm într-un an, un an şi jumătate şi să o punem în funcţiune. (…) Investiţia este de 6,5 milioane de euro la cheie. (…) Banca Colentina va fi destul de mare, cu posibilităţi de stocare atât la minus 85 de grade, cât şi la minus 196 de grade, pentru că sunt alogrefe care se stochează, cum este osul-tendon, la minus 85 de grade, pielea, valva cardiacă, tubulatura vasculară – la minus 196”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Transplant.

Potrivit directorului ANT, Banca de la Colentina va fi una multi-ţesut şi va asigura întreg teritoriul României.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati