Administraţia Străzilor Bucureşti, daune de 28.000 euro pentru un motociclist care a făcut accident din cauza unui indicator lipsă

Un motociclist care a făcut un accident pe strada Colţei din Capitală, în decembrie 2019, a dat în judecată Administraţia Străzilor şi a câştigat. Acesta a spus că a ajuns în situaţia de a fi lovit de un autoturism pentru că nu exista indicator de „Interzis la stânga”, anunţă profit.ro, citat de Buletin de Bucuresti.

Motociclistul a obţinut în instanţă – decizie definitivă – 120.000 de lei daune morale, peste 20.000 de lei daune fizice şi 2000 de lei cheltuieli de judecată.

Reclamantul a invocat prevederile Codului Civil, care la articolul 1357 spune că persoana care cauzează alteia un prejudiciu printr-o faptă ilicită, săvârșită cu vinovăție, este obligat să îl repare.

În plus, articolul 5 din OUG 195/2002 afirmă că administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor, conform competențelor ce îi revin, cu avizul Poliției rutiere, este obligat să instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, să aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, și să le mențină în stare corespunzătore.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati