Administratorii firmei de construcții a Primăriei Sectorului 3, indemnizații majorate cu 200%

0
223
Pixabay

În ședința de joi, 19 octombrie, membrii Consiliului Local Sector 3 vor vota pentru proiectul de hotărâre ce propune triplarea indemnizației membrilor Consiliului de Administrație ai societății Algorithm Construcții S3 S.R.L, o societate înființată și aflată în controlul primăriei de sector, potrivit Buletin de Bucuresti.

Proiectul de hotărâre propune majorarea indemnizației membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație al Societăți, de la suma de 2.500 la 7.500 lei net/lună.

Conform referatului de aprobare, creșterea este menită să ajusteze indemnizațiile la rata inflației și la creșterea valorii salariului mediu brut pe economie, din 2018 până în 2022.

De asemenea, majorarea este argumentată prin faptul că „activitatea societății și responsabilitățile membrilor Consiliilor de Administrație, din 2018 până în 2023 au crescut exponențial de la an la an, generând un volum mai mare de activitate pentru Consiliul Administrației”, conform referatului de aprobare.

Societatea Algorithm Construcții S3

Societatea Algortihm Construcții S3 a fost înființată în 2017, de către Societatea Algorithm Residential S3, conform informațiilor de pe site, cu scopul de a reabilita Hala Laminor. Ambele companii se aflată în subordinea primăriei Sectorului 3. De atunci, Primăria Sectorului 3 a majorat constant capitalul social al societății.

Potrivit activității de pe pagina de Facebook a asociației, înființată în vara din 2023, pe lângă lucrările de la Hala Laminorului, compania se ocupă şi cu montarea de locuri de joacă pentru copii.

În 2022, SC Algorithm Construcții S3 a fost singura invitată să depună o ofertă pentru proiectul de construire a două pasaje rutiere subterane și unul pietonal pe Șoseaua Mihai Bravu, proiect în valoare de 378 de milioane de lei, cu TVA. Tot în 2022, Primăria Sectorului 3 a cumpărat de la aceeași societate borduri, jardiniere și alte elemente din beton prefabricat în valoare de peste 15 milioane lei, potrivit Hotnews.

Președinte al Consiliului de Administrație al societății este Radu Alin Panait, un apropriat al primarului Negoiță, care este, conform CV-ului, expert în achiziții publice. Panait era președinte al CA al Societății SC Algorithm Residential S3 când a avut loc accidentul de muncă cu 2 morți la șantierul de la Biblioteca Națională, din 2 august 2021, în cadrul unor lucrări pe care compania municipală le executa fără a avea autorizație de construcție emisă în prealabil.

La doar o lună jumătate după incidentul de pe șantierul de la Biblioteca Națională, a fost numit consilier în cadrul Compartimentului Cabinet Primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.