Administratorul unui restaurant din Parcul Cişmigiu, amendat cu 15.000 de lei pentru poluare

0
1612

Administratorul unui restaurant din Parcul Cişmigiu a fost sancţionat, luni, de inspectorii D.G.P.L.C.M.B. cu amendă în valoare de 15.000 de lei pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului.

Măsura a fost dispusă după ce poliţiştii locali au descoperit că restaurantul cu pricina era alimentat cu energie electrică produsă de un generator pe motorină. Aparatul era amplasat la loc ferit, în spatele unui paravan din lemn, direct pe spaţiul verde, în mijlocul unui pâlc de copaci.

Cu ocazia verificărilor, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au constatat că solul pe care era aşezat generatorul mustea de motorină iar rădăcinile arborilor din apropiere erau îmbibate cu combustibilul scurs din instalaţie. Mai mult, noxele emanate de agregat erau inhalate de trecătorii ieşiţi la aer curat, pe aleile parcului. 

Pentru amplasarea generatorului în parc şi pentru poluarea cu noxe şi produse petroliere a locului, firma care administrează locaţia a fost amendată cu 15.000 de lei. În plus, societatea a fost obligată să elibereze spaţiul verde şi să-l readucă la starea iniţială.

Acţiunea D.G.P.L.C.M.B. face parte dintr-un plan de măsuri elaborat, în urma consultării cu reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea verificării respectării normelor de protecţie a mediului, atât de către agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în parcurile administrate de municipalitate cât şi de către cetăţeni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.