Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Câte locuri sunt disponibile

0
218
sursa foto: Facebook - Politia Romana

S-a aprobat calendarul de admitere pentru școlile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă în 2021. În acest an sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15-28 februarie, iar proba scrisă se va ține pe 27 martie 2021.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021

MAI a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o sesiune de admitere în cele șase unități de învățământ, după cum urmează:

S-a aprobat calendarul de admitere pentru şcolile de Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă. În 2021 sunt disponibile 2.403 locuri, înscrierile se fac între 15 şi 28 februarie, iar proba scrisă va avea loc pe 27 martie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, în perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 6 unităţile de învăţământ, şi anume:

– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina
– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca
– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni
– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Numărul de locuri la Poliție, Poliția de Frontieră, Jandarmi, Pompieri și Protecție Civilă

– 1.483 pentru agent de poliţie
– 220 pentru agent de poliţie de frontieră
– 400 de locuri pentru subofiţer de jandarmi
– 256 pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă
– 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Sesiunea de admitere în Poliție și Jandarmerie are mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar la final se face examinarea medicală a celor rămași în concurs.

În 2021, candidaţii care au optat pentru Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe 7 centre zonale, în funcţie de domiciliu, indiferent de opţiune:

– Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;
– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ”Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;
– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti – pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală.

Admitere în Poliție, Jandarmerie și Protecție Civilă 2021. Proba de evaluare a cunoştinţelor se va ține în 27 martie 2021, la unităţile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor judeţene în funcţie de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepţia situaţiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unităţile de recrutare vor fi desemnate unităţi de selecţie prin ordin/dispoziţie a inspectorului general.

Distinct, candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti, vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ, potrivit calendarului general valabil pentru toate specializările, informează autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.