Admitere liceu 2022. S-au publicat rezultatele repartizării computerizate

Elevii care au susținut Evaluarea Națională află azi unde au fost repartizați la liceu. Rezultatele pe județe au fost anunțate de Ministerul Educației.

Rezultatele sunt publicate pe admitere.edu.ro și pot fi verificate introducând județul și codul candidatului.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere.

Procesul de repartizare a elevilor în licee este automatizat, realizat prin intermediul unei aplicații. Aceasta ia în ordine elevii în funcție de media de admitere. Îi repartizează pe toți, în funcție de prima opțiune aleasă de aceștia.

Media de admitere la liceu 2022 pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial s-a calculat anul acesta ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională 2022 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Situația se va schimba de la anul, când nu va mai fi luată în calcul media rezultatelor obținute în cei patru ani de gimnaziu.

Calendarul repartizării la liceu 2022

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati