Admiterea la mai multe facultăţi ale SNSPA – pe baza mediei de la Bacalaureat, în luna iulie

Admiterea 2024 la programele de studii universitare de licenţă organizate de Facultatea de Administraţie Publică, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice şi Facultatea de Management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative se va realiza pe baza mediei examenului de Bacalaureat, a informat, miercuri, instituţia de învăţământ superior, într-un comunicat de presă.

SNSPA va organiza admitere la studii universitare de licenţă şi masterat în luna iulie şi la studii universitare de doctorat în luna septembrie.

În perioada 8 – 19 iulie, candidaţii vor putea accesa platforma de admitere online, admitere.snspa.ro, unde vor completa câmpurile obligatorii, vor încărca documentele fotografiate/scanate şi vor selecta programele de studii şi forma de învăţământ (ZI/ID) pentru care optează.

„Fiecare candidat poate alege mai multe opţiuni pentru a creşte şansele de a fi admis la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor la care candidatul s-a înscris”, a precizat SNSPA.

Facultatea de Ştiinţe Politice îşi selectează candidaţii încă din primăvară. Aceştia au posibilitatea de a participa la două sesiuni de pretestare online, care constau în rezolvarea prin mijloace electronice a unui test grilă la una dintre următoarele discipline, la alegere: Economie, Filosofie, Istorie, Limba română, Logică, argumentare şi comunicare, Matematică, Psihologie sau Sociologie. Înscrierile online pentru prima sesiune de pretestare se desfăşoară în perioada 26 februarie – 9 aprilie, iar pretestarea se va desfăşura pe 20 aprilie.

Pentru a fi admişi la Facultatea de Ştiinţe Politice, candidaţii care au participat la cel puţin una dintre cele două sesiuni de pretestare vor încărca, în perioada 8 – 19 iulie, în platforma de admitere online, dovada promovării examenului de Bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor declaraţi admişi se va face pe baza notei obţinute la proba susţinută în cel puţin una din cele două sesiuni de pretestare online (dacă un candidat participă la ambele sesiuni de pretestare va fi luată în considerare nota cea mai mare pe care a obţinut-o, a explicat instituţia de învăţământ superior.

Pe 23 iulie, SNSPA va afişa lista tuturor candidaţilor admişi la cele patru facultăţi din cadrul universităţii. După afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis.

Calendarul admiterii la cele 11 programe de licenţă organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

În perioada 8 – 23 iulie, SNSPA organizează înscrieri online pentru admiterea la programele de masterat. SNSPA are un portofoliu care cuprinde 58 de programe de masterat în domenii precum: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, management.

Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online şi admiterea. Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi sunt afişate pe website-ul fiecărei structuri academice din SNSPA.

„Pentru a fi admişi la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidaţii vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licenţă. După afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis, conform calendarului anunţat de universitate”, se arată în comunicat.

Şcoala Doctorală din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative organizează sesiunea de admitere la studii universitare de doctorat în luna septembrie în următoarele domenii: ştiinţe politice, ştiinţe administrative, sociologie, ştiinţele ale comunicării, management.

Înscrierile se desfăşoară în perioada 2 – 13 septembrie, la sediul SNSPA, iar admiterea se face pe bază de interviu, în format fizic, şi constă în prezentarea proiectului de cercetare doctorală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati