Adrian Chesnoiu a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal de DNA

Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a rămas fără imunitate și poate fi urmărit penal de DNA. El este acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cu 251 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 2 voturi nule, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii, potrivit News.ro.

În şedinţa de plen, Adrian Chesnoiu a declarat că este nevinovat şi va dovedi acest lucru.

”Voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală”, a spus el.

Procurorul șef al DNA Crin Bologa a transmis joi Camerei Deputaților o cerere pentru avizarea urmăririi penale și, astfel, ridicarea imunității, în cazul ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

Ulterior, el a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati