Adrian Năstase despre coaliția de guvernare: O batălie dintre doi pasageri care își dispută locul de la geam într-un avion care se prăbușește

O batălie dintre doi pasageri care își dispută locul de la geam într-un avion care se prăbușește, este caracterizearea pe care fostul premier Adrian Năstase o face la adresa coaliției de guvernare. El consideră ultimele alegeri ca fiind o farsă politică.

„Se încheie încă un an. Fiecare dintre noi privește în urmă înainte de a privi spre viitor. Eu am impresia că am trăit într-un SF și încă sper să mă trezesc. Imaginile oamenilor cu măști pe față sau în costume de protecție, ambulanțele circuland frenetic în oraș, toate îmi creează sentimentul unui cataclism din care va fi greu să ne revenim. Și, în plus, o falsă vreme de primăvară în decembrie. Peste toate acestea s-a adăugat farsa politică a alegerilor, o batălie asemănătoare celei pe care ar duce-o doi pasageri care își dispută locul de la geam într-un avion care se prăbușește„, a scris Năstase pe blog.

El compară actual situație creată de pandemie cu un război global.

„Cei din generația mea dispar natural sau îmbolnăviți de covid. Mulți au plecat fără a mai fi însoțiți de prieteni în noua călătorie. Rămâne în urma lor câte un ferpar de câteva fraze și amintirea dureroasă a unor fragmente de viață. Probabil că nu realizăm că suntem în mijlocul unui război care va schimba ecuația puterii și a bogătiei pe glob. Nu știu cât suntem de pregătiți noi, în România, să înțelegem miza și efectele actualei pandemii. Suntem deja în al treilea deceniu al noului mileniu. Continuăm să demonizăm Revoluția, continuăm demonizarea liderilor, a elitelor culturale. În ultimii ani, un sfert din românii în putere au plecat în alte țări, ducand cu ei nemulțumiri, frustrări, drame. Țesutul social se destramă, încetul cu încetul„, spune fostul premier.

„Ne bucurăm de libertatea cuvântului dar ce semnificație mai are această libertate în lumea unui stat paralel?! Ne bucurăm că putem circula liber dar ce semnificație mai are această libertate în condițiile în care suntem condamnați, practic, la arest la domiciliu?!„, a adăugat acesta.

Adrian Năstase a subliniat că anul 2020 a fost un an cu multe supărări și tragedii.

„Cum va fi oare 2021? Indiferent de ce credem, nu avem voie să ne dăm bătuți. Bătălia va fi pentru copiii și nepoții noștri. Lor trebuie să le insuflăm speranța revenirii la normalitate. Cu aceste gânduri, nu neapărat optimiste, vă spun La mulți ani și vă doresc să fiți sănătoși!„, a concluzionat Năstase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati