Adrian Streinu-Cercel propune testarea ‘la fiecare scară de bloc’

Medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel spune că este necesară testarea ‘la fiecare scară de bloc’ pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

‘Ar trebui luate o serie de măsuri prin care să se încerce limitarea transmiterii acestui virus, ba mai mult decât atât, să începem să testăm la fiecare scară de bloc, în aşa fel încât să dăm oamenilor o şansă de a fi diagnosticaţi din prima, pentru că la un diagnostic precoce, şansa de supravieţuire creşte considerabil’, a afirmat senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel, duminică, la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, ‘Maratonul vaccinării pentru viaţă’.

Întrebat ce înseamnă la fiecare scară de bloc, Streinu-Cercel a spus: ‘Oamenii din domeniul epidemiologiei trebuie să coboare în stradă pentru a preveni transmiterea virusului din om în om. Vreţi să scăpăm mai uşor şi fără victime, asta va trebui să facem. Atunci ne vom limita la ceea ce avem şi să nu ne mirăm’.

Potrivit profesorului, la rata actuală de incidenţă, numărul pacienţilor de COVID va continua să crească, dar ne aflăm ‘spre un platou al numărului de cazuri’.

Medicul infecţionist a îndemnat la vaccinare şi la purtarea măştii din momentul ieşirii din locuinţă până la revenirea acasă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati