Adrian Vasilescu, despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: Cunoaște oameni, a băut cafea cu ei

Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul „Biroului de Economie Verde” al Băncii Naționale, birou aflat în subordinea unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu. Potrivit lui Vasilescu, Viorica Dăncilă a fost angajtă pentru că deschide uși în Europa.

Cum explică Banca Națională angajarea Vioricăi Dăncilă

Banca Națională a României urmează să înființeze cinci birouri specializate, în vederea trecerii la moneda euro, a declarat Adrian Vasilescu marți, la Digi24.

Cele cinci birouri vor completa Comitetul de trecere la moneda euro, care funcționează de 14 ani, a mai arătat consilierul guvernatorului BNR.

Cele cinci birouri sunt:

  • Biroul Euro
  • Biroul Economiei Reale
  • Biroul Bănci Centrale
  • Biroul Monede Digitale
  • Biroul de Economie Verde

Viorica Dăncilă va activa în cadrul Biroului de Economie Verde

Fostul premier Viorica Dăncilă va activa în cadrul Biroului de Economie Verde, a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că postul este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar și fost vicepreședinte al Parlamentului European, va fi și el cooptat și se va ocupa de probleme de strategie politică, a mai arătat consilierul BNR.

„Se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European”

Adrian Vasilescu a vorbit despre criteriile care au stat la baza selectării Vioricăi Dăncilă în echipa BNR, criterii legate de activitatea de lobby: „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

Consilierul lui Mugur Isărescu a vorbit și despre momentele când cei pe care îi angajează acum atacau Banca Națională de pe poziții politice.

„Instituția asta (BNR – n.r.) nu are o memorie afectivă. Instituția asta are o memorie instituțională. Instituția asta în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati