Aeronava C-27 J Spartan, care a sprijinit acțiunile de stingere a incendiilor de pădure în Macedonia de Nord, s-a întors în țară

Militarii Forțelor Aeriene Române care au intervenit, cu o aeronavă C-27 J Spartan, la stingerea incendiilor de pădure din Republica Macedonia de Nord și-au încheiat misiunea și au revenit în țară vineri.

În cadrul unei scurte ceremonii, care a avut loc în Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, membrii echipajului aeronavei au primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență – DSU, distincție care a fost oferită și Bazei militare. De asemenea, reprezentantul DSU care a participat împreună cu aviatorii militari la misiunea din Macedonia de Nord a primit Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene Române.

În perioada 7-12 august, militarii români au executat 18 misiuni de stingere a incendiilor, în care au folosit aproximativ 100 de containere cu apă și au efectuat 15 ore de zbor. Pentru asigurarea sprijinului logistic, în misiune a fost trimisă și o aeronavă C-130 Hercules, cu nouă militari din Forțele Aeriene.

Aceasta este a doua misiune internațională de acest tip pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române, prima desfășurându-se în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Aeronava C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, care poate transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, a acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a două incendii de pădure din țara noastră – unul în zona localității Șvinița, din județul Mehedinți, și cel de-al doilea în zona Buceș, munții Vulcan, la limita dintre județele Alba și Hunedoara.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati