Aeronave Spartan sprijină stingerea incendiilor de pădure în judeţul Buzău

0
181

Două aeronave C-27 J Spartan, din dotarea Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de stingere a incendiilor, execută duminică, 27 martie, misiuni în zona localităţii Breaza, judeţul Buzău, în sprijinul forţelor care acţionează la sol, anunță MApN.

Aeronavele C-27 J Spartan acţioneză la cererea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi pot transporta câte 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere, până acum executând 4 misiuni, în care au folosit aproximativ 20 de containere cu apă.

Forţele Aeriene Române au mai acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a trei incendii de pădure din ţara noastră – unul în zona localităţii Şviniţa, din judeţul Mehedinţi, cel de-al doilea în zona Buceş, munţii Vulcan, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara şi cel de-al treilea în zona comunei Oituz, judeţul Bacău.

De asemenea în anii trecuţi militarii români au executat şi trei misiuni internaţionale de acest tip prima desfăşurându-se în luna iulie a anului 2018, în Grecia.

Intervenţiile din judeţul Buzău vor continua în funcţie de evoluţia situaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.