Aeroportul Otopeni a inaugurat un spațiu unde pasagerii pot aștepta în aer liber

Compania Națională Aeroporturi București a inaugurat, luni, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București „Parcul Zburătorilor”, un spaţiu verde amplasat între cele două terminale, în dreptul turnului de control, unde pasagerii pot aştepta în aer liber.

Acest spațiu în aer liber contribuie de asemenea la confortul pasagerilor care pot beneficia astfel de un loc agreabil de așteptare, o facilitate în plus în condițiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19.

Evenimentul a fost dedicat celebrării a 135 de ani de la nașterea lui Henri Coandă, inventatorul și creatorul primului motor cu reacție din lume, ocazie cu care s-a dezvelit și bustul realizat de artistul plastic Radu Drăgușin.

În anul 2020 au fost plantați 29 de puieți care au primit numele unor personalități de marcă din lumea aeronauticii românești – Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Brăescu, Ioana Cantacuzino, Escadrila Albă etc. Acțiunea s-a înscris în cadrul programului de responsabilitate socială „Prietenii aeroportului – prietenii mediului”, pe care Compania Națională Aeroporturi București îl derulează încă din anul 2006.

„Parcul Zburătorilor este un simbol prin care înțelegem să ne exprimăm respectul și recunoștința pentru toți cei care au slujit de-a lungul timpului aripile românești. Atunci când ne întindem aripile spre zbor, nu uităm să ne păstrăm vii rădăcinile și le onorăm cu faptele prezentului.” – a iterat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al CNAB.

Parcul a fost amenajat de ELIS PAVAJE și SCDA INFRASTRUCTURĂ, care au contribuit prin această donație la cinstirea memoriei eroilor români ai zborului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati