Aeroporturi Bucureşti spune că face efoturi de reducere a timpului de aşteptare la intrarea în ţară

Ca urmare a acordului dintre CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi Direcţia de Sănătate Publică, a fost dublat, în cursul săptămânii în curs, numărul de personal la punctele de verificare a Declaraţiilor pe proprie răspundere, obligatorii pentru cei mai mulţi dintre pasagerii care sosesc în ţară.

În condiţiile creşterii puternice a traficului în ultimele zile, CNAB a suplimentat şi personalul de dirijare şi orientare a pasagerilor pe fluxurile de intrare, acţionând astfel permanent cu 10-15 angajaţi proprii în zonă, în orele aglomerate 10 dintre aceştia asigurând suplimentarea efectivelor de DSP. În acest mod, CNAB continuă eforturile de sprijinire a autorităţilor statului român cu rol de verificare şi control al documentelor la intrarea pe teritoriul României.

Totodată, pe fluxurile de sosiri s-au suplimentat efectivele Poliţiei de Frontieră (toate ghişeele de frontieră au fost deschise) şi ale Jandarmeriei, pentru a se asigura păstrarea ordinii publice.

Ţinând cont că verificarea Declaraţiei pe proprie răspundere şi a celorlalte documente prezentate de către pasageri (certificat digital, test CoVid) constituie un proces minuţios şi, totodată, de faptul că numai pasagerii sosiţi din Uniunea Europeană (plus Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) şi care posedă un certificat digital NU trec prin controlul DSP, timpul de aşteptare urcă, uneori, până la o oră.

Aşteptarea poate fi scurtată dacă toţi pasagerii se vor prezenta la ghişeele DSP având documentele pregătite, în special Declaraţia pe proprie răspundere completată din timp. Declaraţia poate fi descărcată de la adresa https://www.bucharestairports.ro/ro/formular-declaratie-zona-galbena.

Imagini cu oameni înghesuiți pe Aeroportul Otopeni. Autorităţile iau măsuri „doar din pix” – VIDEO

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati