Aeroporturile din București, unde ajung anual aproape șapte milioane de pasageri, se pregătesc pentru iarnă

Aeroporturile Internaționale ”Henri Coandă” și ”Aurel Vlaicu” București au prezentat, marți, utilajele speciale cu care se va interveni la iarnă, pentru deszăpezirea și degivrarea pistelor, platformelor și a căilor de rulare. Pe cele două aeroporturi aterizează sau decolează anual peste 90.000 de curse, care transportă aproape șapte milioane de pasageri spre și dinspre 128 de destinații, potrivit gandul.ro.

“Revista de front a tehnicii de deszăpezire şi degivrare este o prezentare care se face în fiecare an, o verificare care se face în prezența reprezentanților Autorităților Aeronautice Române”, a spus Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Compania a dat spre folosință aproximativ 50 de utilaje implicate în deszăpezire. Utilajele folosite sunt concepute special pentru zona de aeroport, iar unele dintre ele au capacități extrem de mari și pot prinde viteze de până la 50 km/h în sarcină. Unele dintre acestea au fost achiziționate în ultimii 10 ani, însă mai sunt și echipamente vechi care sunt păstrate și folosite în caz de avarie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati