Afaceriştii români acuză ”bâjbâiala” Guvernului privind programele de finanțare

Paula Pîrvănescu, Președinte RBC BUSINESS CHAMBER acuză ”bâjbâiala” Guvernului privind programele de finanțare pentru mediul de afaceri din România.

”Promisiunile că în luna august vor fi la îndemâna antreprenorilor schemele de finanțare pentru Granturile de capital de lucru, Granturile de investiții și Microgranturi, amânate pentru prima jumătate a lunii septembrie, ultima promisiune fiind 1 octombrie 2020, s-au dovedit a fi deșarte”, susține Paula Pîrvănescu.

”Programul IMM INVEST mai are 3 luni de zile până la expirarea facilităților de subvenționare a costurilor creditelor accesate prin acest program, în ideea în care procedura de avizare și semnare a Acordurilor de finanțare durează circa 2 luni de zile, dacă compania este bancabilă și nu doar dacă activitatea i-a fost afectată economic prin primsa pandemiei generate de COVID-19.

Având în vedere criza economică, care a afectat în mod special IMM-urile, RBC solicită lansarea în regim de urgență a acestor scheme de finanțare promise”, arată sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati