Agenția de știri Basilica prezintă o expoziție de fotografie în aer liber: „Părinții și bunicii noștri”

În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, fotoreporterii Basilica.ro vă invită pe Dealul Patriarhiei să admirați expoziția „Părinții și bunicii noștri”. Evenimentul marchează aniversarea a 15 ani de activitate online pentru Agenția de știri Basilica.

Expoziția, care cuprinde zeci de cadre cu chipuri senine de vârstnici, poate fi văzută începând de miercuri. Data inaugurării are semnificație simbolică, întrucât în ziua de 18 octombrie Biserica Ortodoxă serbează pe Sfântul Marin cel Bătrân.
Fotografiile sunt realizate de Raluca Ene și Mircea Florescu, fotoreporteri Basilica.ro.

„Această galerie în aer liber organizată de fotoreporterii Basilica.ro are rolul de a întări îndemnul transmis la începutul acestui an de Părintele Patriarh Daniel că Biserica trebuie să ajute persoanele vârstnice să depășească lipsa de încredere, tristețea și izolarea. Totodată, ne dorim ca această expoziție să transmită un mesaj puternic către societatea românească pentru a înțelege că cercetarea celor din aziluri sau din alte centre sociale reprezintă un act concret de filantropie, bine plăcut lui Dumnezeu”, transmite Aurelian Iftimiu, directorul Agenției de știri Basilica.

„Fotografiile sunt expuse ca să mobilizeze clericii, monahii și mirenii să nu se rezume la acte caritative de la distanță (ex. donații), ci să jertfească timpul lor personal pentru a consola pe cei singuri și bolnavi”, explică directorul Agenției de știri Basilica a Patriarhiei Române.


Fotografiile pot fi văzute până în data de 22 noiembrie 2023.
Expoziția este organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu sprijinul Parohiei Brâncuși, Paraclis patriarhal, din Sectorul 6 al Capitalei.
Parteneri media ai evenimentului sunt: Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Agerpres, Televiziunea Română, Radio România Actualități, portalul Doxologia, Radio Renașterea, Orthodoxia News Agency și Orthodox Times.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati