Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca

Vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca. Dacă va fi autorizat şi de către Comisia Europeană, acesta va fi al 3-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă.

Studiile clinice pe baza cărora au fost furnizate datele analizate au inclus un număr de 24.000 de persoane, dintre care jumătate au primit vaccinul, cealaltă jumătate primind placebo. În studiile clinice desfăşurate au fost incluse predominant persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 ani.

Recomandarea pentru vaccinul AstraZeneca este de administrare a două doze la interval de 4-12 săptămâni şi poate fi administrat persoanelor cu vârstă de peste 18 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati