AGERPRES – un nou acord de colaborare cu agenţia de presă din Republica Moldova – Moldpres

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a semnat, marţi, un nou acord de colaborare privind schimbul reciproc de ştiri cu agenţia de stat din Republica Moldova, Moldpres.

Documentul a fost semnat de directorii celor două instituţii media, Claudia Nicolae, respectiv Petru Beregoi, în prezenţa ambasadorului României la Chişinău, Cristian-Leon Ţurcanu, transmite Agerpres.

Acordul prevede, printre altele, preluarea gratuită a ştirilor de către cele două agenţii, dar şi organizarea unor stagii de pregătire profesională pentru jurnaliştii proprii.

„Faptul că noi avem încredere unii în alţii dă legitimitate ştirilor pe care le oferim. Instituţiile de stat sunt cele mai obiective, sunt cele mai citate, iar o bună colaborare ne ajută pe fiecare în parte să ne facem meseria mai uşor”, a afirmat directorul AGERPRES, Claudia Nicolae.


Foto: Moldpres

Directorul Moldpres, Petru Beregoi, a exprimat speranţa că cele două instituţii de presă vor avea o bună colaborare.

„Sperăm ca, odată cu semnarea, să reluăm buna colaborare, care, de câţiva ani, a stagnat din anumite motive”, a subliniat Petru Beregoi.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Ţurcanu, a precizat că semnarea unui astfel de acord este cu atât mai importantă în contextul războiului hibrid pe care Rusia l-a declanşat în regiune.

„Mă bucur că are loc semnarea acestui acord astăzi, pentru că, din punctul meu de vedere, asta înseamnă o colaborare mai strânsă între două agenţii de ştiri foarte importante, în mod special în contextul curent în care ne aflăm astăzi, în războiul hibrid dus de Rusia în toată regiunea, care ne afectează pe toţi. Este important să ştim că ne putem baza pe informaţii şi pe ştiri curate, oneste, pentru a ne feri de propaganda extrem de agresivă care vine de la Moscova”, a declarat Cristian- Leon Ţurcanu.

Primul acord între cele două instituţii media a fost încheiat în 1992.

Sursa: AGERPRES

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati