Aglomerația de la metrou: Timpul de așteptare în stații se reduce la 9-10 minute, după o lună cu 10-15 minute

Timpul de așteptare de la metrou scade de marți la 9-10 minute, după mai bine de o lună în care bucureștenii s-au înghesuit pe peroane și în vagoane, iar intervalul de succedare între stații a fost de 10-15 minute. Din 11 iulie, Alstom România a redus cu 50% serviciile de întreținere, Metrorex având o datorie din 2021 de aproximativ 140 milioane lei și încă aproximativ 20 de milioane lei, facturi restante pentru anul în curs, transmite economedia.ro.

După discuții cu Alstom România, societatea care asigură serviciile de mentenanță, Metrorex anunță introducerea în circulație a 6 trenuri suplimentare, numărul de rame urmând să crească la 40 de trenuri.

„Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situației create în circulația trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare. Astfel, în urma discuțiilor purtate cu Alstom S.A. și a plății unor facturi pentru prestații de mentenanță aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulație a 6 trenuri suplimentare, începând cu data de astăzi, 16.08.2022. În acest context, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toată rețeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri. Reiterăm că, utilizatorii metroului sunt în permanență informați cu privire la modificările din programul de circulație a trenurilor atât în stații, cât și prin intermediul website-ul : www.metrorex.ro. Continuăm demersurile pentru remedierea situației într-un termen cât mai scurt și prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat!”, a transmis Metrorex.

Inițial, rectificarea bugetară, singura variantă pentru plata datoriei către Alstom România, era estimată pentru 5 august, dar a fost amânată, probabil pentru săptămâna aceasta. Potrivit proiectului de rectificare, plata datoriei ar putea fi efectuată prin majorare de capital la Metrorex.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati