Aglomerație la ieșirea din țară pe la Giurgiu, în prima zi a minivacanței de 1 iunie

Camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 150 de minute, iar autoturismele au de aşteptat 60 de minute la controlul de frontieră, din cauza numărului mare de mijloace de transport care s-au prezentat la ieşirea din ţară prin acest punct de frontieră, scrie Agerpres.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan, în perioada 31 mai 2023 ora 07,00 – 1 iunie 2023, ora 07,00, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară aproximativ 1.400 de camioane, 1.000 de autoturisme şi 5.270 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară aproximativ 1.200 de camioane, 5.250 de autoturisme şi 16.700 de persoane.

„Doar în această dimineaţă de la orele 7,00 şi până la orele 11:00 au tranzitat PTF Giurgiu peste 4.000 de turisme cu peste 20.000 de pasageri. ITPF Giurgiu a luat măsura suplimentării personalului şi a numărului de artere de circulaţiei, astfel încât traficul prin PTF Giurgiu la turisme se desfăşoară pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe şase artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară, şi pe patru artere circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Înregistrăm o medie a timpului de aşteptare ridicată pe sensul de ieşire din ţară, atât la autoturisme cât şi la camioane. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp’, a declarat joi, pentru Agerpres, Raluca Stan.

Potrivit Poliţiei de Frontieră camioanele care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 150 de minute, iar pe sensul de intrare în ţară, 40 de minute, iar la turisme timpul de aşteptare la controlul de frontieră este de 60 de minute pe sensul de ieşire din ţară şi de 20 de minute pe sensul de intrare în ţară

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati