Aglomerație pe Valea Prahovei în ultima zi a minivacanței de Rusalii / Ce rute alternative recomandă Poliția Română

În contextul minivacanței de Rusalii, traficul pe principalele artere din județul Prahova se așteaptă să fie intens, cu un risc crescut de accidente și ambuteiaje, potrivit Observatorul Prahovean.

  • Pentru a preveni astfel de situații și pentru a asigura o circulație fluentă și sigură, Poliția Rutieră Prahova desfășoară activități pentru asigurarea fluenței traficului rutier.

Pentru a evita ambuteiajele, Poliția Rutieră Prahova recomandă utilizarea rutelor alternative. Pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;

DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – Autostrada A1 – București;

DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Conducătorilor auto li se recomandă:

  • Să mențină o distanță de siguranță între vehicule – Menținerea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul din față poate preveni accidentele în cazul unor opriri bruște.
  • Să fie atenți la semnele de circulație și la indicațiile agenților de poliție – Respectați semnalizarea rutieră și indicațiile oferite de polițiștii rutieri prezenți în trafic pentru a asigura o circulație ordonată și sigură.
  • Poliția Rutieră Prahova a intensificat prezența în teren pe toată durata întoarcerii din minivacanță, cu echipaje suplimentare pentru a monitoriza traficul și pentru a interveni prompt în caz de necesitate.
  • Să respecte limitele de viteză și să adapteze viteza la condițiile de drum și trafic. Depășirea limitelor legale de viteză reprezintă o cauză majoră a accidentelor rutiere.
  • Să folosească centura de siguranță Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță în orice moment. Aceasta poate salva vieți în cazul unui accident.
  • Să nu conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise – Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor este extrem de periculoasă și ilegală. Orice astfel de comportament va fi sancționat conform legii.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati