„Aida” de Giuseppe Verdi revine pe scena virtuală a Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti prezintă „Aida” de Giuseppe Verdi, în regia lui Plamen Kartalov, în cadrul programului Seri de Operă Online. Spectacolul va fi difuzat luni, 18 mai 2020, începând cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti si pe site-ul www.operanb.ro/operaonline.

„Aida” a fost compusă pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo şi pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creaţia lui Verdi. Această capodoperă combină două genuri de operă: melodrama italiană cu grand opera de origine franceză.

Plamen Kartalov şi scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reuşit să recreeze pe scenă cadre de inspiraţie istorică şi să reproducă aspectul grandios al Egiptului antic, epoca în care se petrece acţiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Prin înfruntarea caracterelor, forţa pasiunii şi expresivitatea muzicii, „Aida” este o autentică dramă romantică care îşi propune să prezinte spectatorilor tablouri cu încărcătură istorică dar şi să le înfăţişeze povestea unei iubiri imposibile ca cea dintre Aida şi Radames.

Spectacolul de opera „Aida” jucat pe scena Operei Naţionale Bucureşti defineşte prin regie, scenografie şi coregrafie, stilul romantic de spectacol de operă, cu eroi puşi în situaţii dramatice, cu abundenţă de culoare şi efecte de lumină.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati