„Aida” de Verdi – pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, 1 noiembrie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi.

Regia poartă semnătura lui Plamen Kartalov, scenografia a fost realizată de către Viorica Petrovici, iar coregrafia de către Francisc Valkay. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Pentru această reprezentaţie publicul spectator îi va putea urmări pe soprana Lăcrimioara Cristescu în rolul Aida şi petenorul Mikheil Sheshaberidze interpretând personajul Radames, a informat luni un comunicat al instituţiei de cultură.

Spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi, pus în scenă la Opera Naţională Bucureşti de către regizorul bulgar Plamen Kartalov, aduce în faţa publicului o poveste de dragoste exotică într-un mod spectaculos, demn de marile montări de operă tradiţionale. Plamen Kartalov şi scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reuşit recreeze pe scenă cadre de inspiraţie istorică, reproducă aspectul grandios al monumentelor Egiptului antic, epoca în care se petrece acţiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Spectacolul nu îşi propune numai să prezinte spectatorilor tablouri cu încărcătură istorică, ci şi le înfăţişeze o poveste tragică de iubire în care tema principală este dragostea, sub toate formele ei, de la cea dintre un bărbat şi o femeie la dragostea de patrie, respectul şi iubireafaţă de părinţi. Temele secundare sunt sacrificiul din iubire, respectul faţă de legeşi stat, condiţia umilitoare a celor înfrânţi şi aroganţa învingătorilor, invidia şi gelozia camotoare principale pentru acţiunile personajului negativ, prinţesa egipteană Amneris.

Producţia de pe scena Operei Naţionale Bucureşti slujeşte din toate punctele de vedere, prin regie, scenografie şi coregrafie, stilul romantic de spectacol de operă, cu eroi puşi în situaţii dramatice, cu abundenţă de culoare şi efecte de lumină, foloseşte teatralitatea acestui stil şi poate de aceea rămâne autentic şi verosimil la mai bine de douăzeci de ani de la premieră.

Biletele se găsesc pehttp://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti(program luniduminică între orele 10:00 – 13:00 şi 14:00 – 19:00).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati