Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, pline cu insecte: ”Poate să fie o greșeală de la noi, dar pot fi și de la ei, sau răufăcători”

0
308

Într-o comună din Maramureș localnicii au primit ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, dar pungile de orez erau pline de insecte. Prefectura anunță că a deschis deja o anchetă.

În acest caz, prefectura Maramureș a deschis deja o anchetă și va verifica toate pachetele.

„Acest lucru a fost și confirmat de cei de la ANSVSA, care în secunda următoare au făcut un control, s-a făcut sechestru pe acele produse și s-a demarat o anchetă. Este vorba de un pachet care s-a rătăcit probabil, din eroarea celor de la societatea de distribuție”, a spus Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.

Prefectul Maramureșului spune că acele alimente ar fi din luna martie

„Acele loturi verificate nu corespundeau cu lotul care apărea pe această cutie, ca atare, este dintr-un alt lot. Din informațiile pe care le avem este un lot care s-a distribuit în luna martie în altă zonă. Probabil a rămas în depozit și dintr-o eroare s-a încărcat pe acest transport”, a mai spus acesta.

„Noi distribuim cam 400.000 de pachete, acuma dacă omul a plecat cu el acasă, nu știu ce s-a întâmplat. Nu spun că este sau nu este adevărat, sau că nu s-a întâmplat la noi.

Cutiile au fost înlocuite, poate că loturile au fost amestecate, nu excludem să fie de la noi, dar noi am verificat, și la noi în depozit nu există așa ceva. Poate să fie o greșeală de la noi, dar pot fi și de la ei, sau răufăcători. Avem toate spațiile autorizate”, a spus Mihaela Neagu, reprezentant firmă de distribuție.

De asemenea, nu e prima situație în care se întâmplă ceva de genul.

O situație similară a fost sesizată și în Sighetu Marmației, acolo, în orez nu erau insecte, ci viermi, potrivit Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.