Ajutor de la stat pentru cei care nu-și pot plăti facturile. Unde se depune cererea

0
153
Pixabay

Românii cu venituri mici care nu îşi permit să plătească facturile de încălzire în sezonul rece pot cere ajutor de la stat până la data de 15 octombrie.

Ajutorul de stat este acordat sub forma unei sume cu care persoanele cu venituri reduse pot acoperi o parte din costurile pentru încălzire în sezonul rece, potrivit zf.ro.

  • Prin „sezon rece” se înţelege perioada de cinci luni cuprinsă între 1 noiembrie 2022 şi 31 martie 2023.

Perioada sezonului rece poate fi prelungită/redusă într-unul sau mai multe judeţe la solicitarea consiliilor judeţene, cu avizul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Perioada de prelungire/reducere a sezonului rece, precum şi procedura de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în această perioadă se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ajutorul se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat.

Ajutorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi sistemul de încălzire utilizat. Solicitările se depun la sediile primăriilor din localitățile de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.