Ajutor filantropic pentru 60 de copii din Bucureşti

Campania umanitară „Lista Mihaelei” – iniţiată de biserica Sfântul Pantelimon (prin departamentul de tineret Ateneul Sf. Pantelimon) şi Şcoala Gimnazială Maica Domnului din parohie în baza unui protocol de colaborare inter-instituţional – a făcut fericiţi 60 de copii necăjiţi, proveniţi din 26 de familii care locuiesc în diverse cartiere din Bucureşti, reprezentând un total de 140 de persoane.

Enoriaşii parohiei Sfântul Pantelimon cu suflet mare, cărora li s-au adăugat Crucea Roşie şi binefăcători din cadrul Eurolife ERB Asigurări România (companie care include Eurolife ERB Asigurări de Viaţă şi Eurolife Asigurări Generale), au oferit în total un ajutor social-filantropic material în cuantum de 14.400 lei”, a informat sâmbătă un comunicat de presă al Ateneului Sfântul Pantelimon.

Ajutorul a constat pe de o parte în hrană gătită pentru întreaga Săptămână Luminată de către S. C. Best Strudellino SRL, care a oferit inclusiv serviciul de catering, iar pe de altă parte în produse igienico-sanitare şi dulciuri oferite de Crucea Roşie.

Simbolic, unul din tinerii necăjiţi provenit din aceste familii a primit din partea părintelui Teleanu Bogdan, coordonatorul departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon, o bicicletă cu care, în această perioadă de criză economico-sanitară să îşi câştige traiul făcând livrări la domiciliu şi să îşi ajute, inclusiv semenii aflaţi în nevoi.

Mulţumim domnului Iulian Bobârnea, vicepreşedintele Crucea Roşie, care aflând de campania umanitară „Lista Mihaelei” s-a alăturat efortului enoriaşilor parohiei Sfântul Pantelimon care din momentul declarării stării de urgenţă de prevenire a extinderii noii epidemii (Covid – 19) până în prezent au oferit un ajutor umanitar în cuantum de 45 000 lei (aproximativ 10 000 Euro)”, a precizat sursa citată.

***

Mihaela Purcaru este de cinci ani profesor „alumn” Teach for România, în cadrul Liceului Hristo Botev, Sector 1 Bucureşti, iar lista reprezintă elevii cu grad ridicat de abandon şcolar din cauza condiţiilor precare de trai.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati