Al doilea transplant hepatic la un copil, efectuat la spitalul „Grigore Alexandrescu” din București

O echipă formată din chirurgi ai Spitalului Grigore Alexandrescu și de la Institutul Clinic Fundeni a efectuat în 30 martie al doilea transplant hepatic la un copil.

Este vorba despre un pacient de 14 ani care în prezent se află în secția de terapie intensivă, este stabil, detubat, cu analize în limite normale, a anunțat spitalul „Grigore Alexandrescu”, miercuri, într-un comunicat de presă, scrie G4Media.

Ficatul a fost prelevat de la un donator viu, membru al familiei copilului.

Interventia a fost realizata de o echipa mixta de chirurgi si anestezisti de la Institutul Clinic Fundeni si din clinica de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Echipa de chirurgie de la Institutul Clinic Fundeni a fost formata din Prof. Univ. Dr. Vlad Brasoveanu si dna dr. Doina Hrehoret, iar echipa de chirurgie de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a fost coordonata de Conf. Univ. Dr. Laura Balanescu, impreuna cu dr. Adrian Cimpeanu si Dr. Andreea Moga. Echipa de anestezie a fost formata din dna dr. Fota Ruxandra si de dr. Florin Rusu, sef de sectie Anestezie si Terapie Intensiva SCUC “Grigore Alexandrescu”, impreuna cu Dr. Alexandru Baetu si dr. Diana Popa.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati