Al treilea weekend „Străzi deschise” din București, un „bâlci”, acuză locuitorii din zonă

0
92
sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului Bucureşti

Proiectul „Străzi deschise” care a avut loc în Capitală pentru al treilea week-end, s-a transformat în „bâlci” pe Calea Victoriei, spun locuitorii din zonă și mai multe ONG-uri, potrivit antena3.ro.

Oamenii se plâng că în loc de plimbările și activitățile liniștite promise de primărie, atmosfera de pe Calea Victoriei, zonă rezidențială, a fost mai una cu muzică tare, aglomerație mare și multe gunoaie lăsate în urmă, potrivit alephnews.ro.

A fost concurență mare și între terase și scenele amenanjate în stradă, dar au apărut şi taxi-urile fantomă.

„Proiectul devine invaziv pentru viața locuitorilor din centrul Bucureștiului. Considerăm o denaturare gravă transformarea pietonizării temporare a străzilor în festival stradal”, spune Edmond Niculușcă, cel care a inițiat proiectul în urmă cu doi ani.

Niculușcă este de părere că bucureștenii au nevoie de „spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale”.

Al treilea weekend al programului „Străzi deschise” a avut loc în weekendul care tocmai s-a încheiat, când mai multe trasee pietonale au fost amenajate pentru evenimente culturale și de agrement, între orele 09:00 – 22:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.