Alegeri în Ungaria. FIDESZ a câștigat categoric și are o majoritate de două treimi

Premierul Ungariei, Viktor Orban, obține al patrulea mandat consecutiv după alegerile legislative de duminică. Partidul aflat la guvernare în Ungaria din 2010, Fidesz, este marele câștigător al alegerilor, câștigând peste două treimi din mandatele de parlamentari. Astfel, Viktor Orban va conduce un nou guvern cu majoritate constituțională, scrie G4Media.ro.

  • Principalii competitori: Coaliția FIDESZ-KDNP aflată la guvernare din 2010, condusă de premierul în exercițiu Viktor Orbán, și „În unitate pentru Ungaria!” -coaliția compusă din 6 partide de opoziție Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună), Momentum (Mişcarea Momentum), LMP (Politica poate fi şi Altfel), Párbeszéd (Dialog pentru Ungaria), MSZP (Partidul Socialist Maghiar) şi DK – Demokratikus Koalíció (Coaliţia Democratică), avându-l ca lider pe Péter Márky-Zay.

Potrivit publicației independente Telex.hu, blocul FIDESZ-KDNP a câștigat 135 de mandate din cele 199 ale Parlamentului, adică o majoritate de două treimi, care îi permite să schimbe Constituția. Fidesz s-a întărit în toate județele față de precedentele alegeri din 2018. Opoziția unită a câștigat doar 57 de locuri în Parlament, iar fiecare din cele șase partide aliate va primi un număr proporțional. Partidul de extremă dreapta Patria Noastră a câștigat 7 locuri în Parlament.

Kelemen Hunor (UDMR) le mulțumește cetățenilor maghiari din România care au votat

Kelemen Hunor, președintele UDMR, aliat Fidesz, a felicitat partidul maghiar de guvernământ printr-o postare pe Facebook. ”Încă o dată le mulțumesc cetățenilor maghiari din România care au votat. Un lucru este sigur: cazul ungurilor din România și Transilvania va fi important pentru guvernul Ungariei în următorii patru ani”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati