Alertă alimentară! LIDL retrage un produs contaminat cu patulină

O nouă alertă alimentară! LIDL retrage un produs din gama Solevita, contaminat cu patulină. Patulina este o micotoxină produsă de mucegaiuri, care poate provoca probleme de sănătate precum greață, vărsături și indigestie, arată sursa citată.

LIDL a anuntat ca scoate de la vanzare produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL“ sortimentul cu fructe roșii, produs de Molkerei Gropper GmbH & Co. K, intrucat contine o substanta toxica:

„Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG anunță retragerea produsului „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024, din cauza contaminării cu patulină, o micotoxină produsă de mucegaiuri, care poate provoca probleme de sănătate precum greață, vărsături și indigestie.

Rechemarea vizează exclusiv acest sortiment de produs și include sucul de aronia, care este afectat de contaminare. Este important ca clienții să se abțină complet de la consumul acestui produs. Produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” a fost comercializat în magazinele Lidl din ROMANIA. Lidl România a reacționat prompt, retrăgând imediat produsul afectat de la vânzare.

  • Clienții pot returna produsul în oricare dintre magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Este important de menționat că doar produsul menționat, cu data de expirare 12.03.2024, este afectat de rechemarea emisă de producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Celelalte produse ale aceluiași producător vândute de Lidl ROMANIA nu sunt afectate și pot fi consumate în siguranță.” a transmis LIDL.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati