Alertă alimentară! Produse contaminate cu o substanță toxică, retrase de la vânzare

0
391

Mai multe produse din gama Mogyi au fost retrase de la vânzare, de către ANSVSA, din toate supermarketurile din țară. Acestea ar conține o substanță toxică.

Este vorba de produse domercializate în lanțurile de magazine Kaufland, Carrefour, Metro, Profi și Cora din toată țara.

Clienții care au achiziționat următoarele produse sunt rugați să nu le consume și să le returneze în magazinele de unde le-au cumpărat:

  • Mexicorn cu sare 70g – lot 240110
  • Mexicorn cu chilli 70g – lot 231110
  • Mexicorn cu chilli 70g – lot 231221
  • Mexicorn cu chilli 70g – lot 240111
  • Snack Mix Bere 80g – lot 240120

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit că acestea erau contaminate cu aflatoxină, o substanță toxică, mutagenă și cancerigenă produsă de anumite ciuperci găsite în general în cereale sau arahide, ce sunt cultivate și depozitate în condiții insalubre.

„Din motive ce țin de siguranța consumatorului, societatea Mogyi Romania a reacționat fără întârziere și a dispus scoaterea produsului de la livrare imediat ce a fost informată asupra procedurii demarate de furnizor.

Produsul se returnează la punctul de vânzare de unde l-ați achiziționat. Produsul va fi rambursat în baza bonului fiscal. Alte produse vândute de Mogyi Romania, inclusiv Mexicorn cu sare, Mexicorn cu chili și Snack Mix Bere, cu alt termen de valabilitate, nu sunt afectate de această rechemare.

Mogyi își cere scuze pentru inconvenientele produse de aceasta rechemare”, se arată într-un comunicat ANSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.