Alertă de poluare în Capitală. Firea: ”În ultimele nopți, senzorii au înregistrat, din nou, poluare intensă. Nimeni nu se revoltă”

0
351
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că în ultimele nopți senzorii au înregistrat din nou poluare intensă în Capitală, dar nimeni nu se revoltă, „nimeni nu arată cu degetul către primar”.

  • „Alertă de poluare în Capitală! În ultimele nopți, senzorii au înregistrat, din nou, poluare intensă. Nimeni nu se revoltă, nimeni nu se exprimă pe Internet, nimeni nu arată cu degetul către primar.

Iată cum au trecut chiar patru ani de la manipularea grosolană «Bucureștiul se sufocă, iar Firea nu face nimic». Noul primar general și echipă sa ar fi trebuit să continue planurile începute în mandatul meu pentru ca bucureștenii să respire un aer mai curat. Actualul primar general nu are o vină? Doar în urmă cu patru ani, ca într-un scenariu bine scris, primarul trebuia să fie vinovatul de serviciu? Vi se pare că s-au luat măsuri importante, în ultimii trei ani?”, a scris Gabriela Firea.

Ea susține că „încă o minciună de campanie care se spulberă, chiar și după patru ani”.

„Iată că, din nefericire, în București sunt în continuare probleme și nu din vina mea, așa cum spunea propaganda în 2020. În ultimul meu an de mandat ca primar general al Capitalei eram acuzată, împreună cu echipa mea, că nu am făcut nimic pentru a reduce poluare în București. Până și ministrul Mediului de la vremea respectivă, membru al coaliției de dreapta care-l susținea pe Nicușor Dan, s-a lansat în afirmații mincinoase doar pentru a mă ataca. Nu mai vorbesc de toți liderii și formatorii de opinie, extrem de «corecți», care acum pare că încă sunt în vacanță la munte unde e aerul rarefiat și nu au timp de revolte”, adaugă Firea.

Gabriela Firea menționează că, în 2020, Capitala era pe locul 4 în topul orașelor poluate din România.

  • „Am luat măsuri care se văd acum, Bucureștiul coborând pe locul 8 în top. A fost pentru prima dată când Bucureștiul avea un plan pentru calitatea aerului, cu proiecte pe termen lung. Campania a fost total nedreaptă”, mai susține ea.
Firea spune că înnoirea parcului auto al STB a început în mandatul ei de primar, când a achiziționat 400 de autobuze Euro 6, 130 de autobuze hibrid și a atras fondurile europene nerambursabile pentru achiziția celor 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze care sunt acum pe străzile Capitalei.
  • „În plus, am început realizarea culoarelor unice pentru transportul în comun, pe liniile de tramvai principale și realizarea sistemului de semaforizare integrată. Până și linia autobuzului școlar, desființată de trei ani, avea o componentă de mediu pentru că părinții nu mai foloseau mașinile personale pentru a ajunge cu copiii la școală”, încheie Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.