Alertă în Ilfov. Un bărbat a agățat o grenadă de un gard / Au fost chemați pirotehniștii și mascații

O grenadă legată de un gard a fost descoperită în localitatea Sinteşti, de lângă Bucureşti. Au fost chemați pirotehniștii și mascații.

Un bărbat din localitatea Sintești, județul Ilfov a agățat o grenadă de un gard, pe strada principală a satului, vineri, 6 ianuarie.

Poliţiştii Postului de Poliţie Vidra au fost sesizaţi de către un bărbat că pe strada principală din satul Sinteşti, localitatea Vidra, se află un dispozitiv artizanal, ce pare a fi o grenadă, legat pe un gard.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă.

Poliţiştii ilfoveni au luat imediat toate măsurile, context în care au delimitat şi asigurat perimetrul respectiv.

Nu există pericol de explozie

De asemenea, la faţa locului s-au deplasat specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma activităţilor de specialitate, au dezamorsat dispozitivul respectiv.

La acest moment, nu există pericol de explozie, urmând ca dispozitivul artizanal să fie expertizat de specialiştii INC.

Nu au existat victime.

Poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi ai oraşului Popeşti Leordeni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul IGPR, fac cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati