Alertă la Penitenciarul Jilava. Un deţinut care primise permisiunea de a ieşi din unitate nu s-a mai întors – FOTO

Gabriel Alexandru Panciș, deţinut de la Penitenciarul Jilava, care primise permisiunea de a ieşi din unitate, este căutat de autorităţi după ce nu a revenit, la ora stabilită, în detenţie. 

Tânărul de 31 de ani era condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată şi executa pedeapsa în regim deschis, scrie Agerpres.

Deținutul avea permisiune de ieșire şi nu s-a mai întors

„Vă informăm că miercuri, 21.12.2022, la ora 18,00, s-a constatat că deţinutul Panciş (fost Rotaru) Gabriel Alexandru, în vârstă de 31 de ani, condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, nu s-a întors din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită. Facem precizarea că acesta este clasificat la regimul deschis”, au transmis reprezentanții Penitenciarului București-Jilava.

Autoritățile au declanșat o serie de proceduri, pentru prinderea deținutului.

Astfel, au fost dispuse măsurile specifice, şi anume alarmarea personalului unităţii, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

„Menţionăm că neprezentarea din permisiunea ieşirii din penitenciar la ora stabilită este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul penal, cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, se mai arată în informarea penitenciarului.

Semnalmente Gabriel Alexandru Panciș

Deţinutul are înălţimea de 1,89 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene arcuite, faţă ovală, ten măsliniu, păr roşcat ondulat, tatuaje pe ambele braţe vizibile până în zona degetelor, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta tricou gri, hanorac negru, jeans de culoare neagră cu rupturi în zona genunchiului şi pantofi sport negri.

Persoanele care pot oferi informaţii despre cel căutat pot să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Bucureşti-Jilava, la numerele 021.457.01.81, 021.457.01.82 sau 021.457.01.84. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati