VIDEO/ Alertă pe litoral. O mină marină s-a lovit de dig în Costinești și a explodat

O explozie puternică a avut loc în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești. Din primele date, ar fi vorba despre o mină marină. Echipele de intervenție sunt în alertă.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a afirmat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime.

“În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, potrivit news.ro.

Știre inițială

Din primele informații, nu există răniți în urma exploziei.

Garda de Coastă intervine pentru a rezolva această situație. Această mină marină s-a lovit de dig și, potrivit autorităților, nu există pagube majore.

Este o situație destul de tensionată pentru că sunt mulți oameni pe litoral, Costinești fiind o stațiune aglomerată.

Nu este primul incident de acest fel produs în Marea Neagră, pe teritoriul României, de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, transmite Hotnews.ro.

Mina marină este un dispozitiv exploziv plasat în apă pentru a deteriora sau distruge nave de suprafață sau submarine.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati