ALERTĂ Risc mare de avalanşă în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş: Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa!

Salvamontiştii prahoveni atrag atenţia asupra faptului că în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş se înregistrează un risc mare de producere a avalanşelor la altitudini de peste 1.800 de metri, turiştii fiind sfătuiţi să nu abordeze traseele închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt.

Potrivit datelor postate, joi, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, în zonele menţionate riscul de avalanşă este de gradul 4, meteorologii anunţând că, în zilele următoare, va ninge abundent la munte.

”Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa!”

„Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova, care sunt închise, o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro. (…)

Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia – Poiana Stanii, Buşteni – Cascada Urlătoarea, Azuga – Cabana Susai, Cheia – Muntele Roşu”, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati