Alexandru Petrescu (PSD Sector 1): Clotilde Armand să meargă să fie primar al Sectorului Imaginar

Fostul ministru al Comunicațiilor trece în revistă promisiunile lui Clotilde Armand, despre care spune că sunt ”nerealiste” și care arată că primarul Sectorului 1 trăiește într-o „dimensiune paralelă”.

În opinia lui Petrescu, a venit „vremea ca doamna Armand să meargă să fie primar al Sectorului Imaginar, că al Sectorului 1 nu prea pare că ar fi”.

Vă prezentăm textul integral al postării lui Alexandru Petrescu.

„Vă plac festivalurile? Clotilde Armand ne aduce cel mai mare festival al promisiunilor nerealiste. Bugetul pe 2022 al Sectorului 1, pus în dezbatere, pare că este gândit pentru o dimensiune paralelă, nu pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor sectorului.

Investițiile prioritare propuse de Primăria condusă de doamna Armand, în baza cărora dumneaei începe argumentația pentru susținerea propunerii de buget, vizează probleme total neprioritare pentru oamenii care așteaptă soluții rapide la dificultățile pe care le întâmpină zilnic.

Cât timp sunt zone întregi subdezvoltate (șoseaua Chitilei, Bucureștii Noi etc.), cât timp sectorul încă are străzi desfundate ca ulițele de sat sau străzi prost asfaltate, găurite și periculoase, cât timp mormanele de gunoaie tronează la colțul străzii și spațiile verzi se micșorează, numai un primar nepăsător sau cu interese paralele cu ale sectorului pe care, teoretic, îl administrează, ar putea veni cu următoarea prioritate nr. 1: cumpărarea sau exproprierea unor clădiri-monument. Da, problema consolidării, restaurării, refuncționalizării edificiilor valoroase trebuie să se regăsească pe listă, dar la modul realist, nu bombastic.

Deși este clar că opinia publică nu agreează ce propune doamna Armand pentru transformarea Pieței Matache, edilul insistă cu acest proiect și implică Ordinul Arhitecților – Filiala București pentru organizarea unui concurs de proiecte, pentru că nu există o idee concretă în afară de aceea a apariției unui fel de mall acolo. Doamna Armand mai vrea bani pentru reconstruirea Pieței Amzei. Piața Amzei a fost reconfigurată bine în anii precedenți, dar Primăria Sectorului 1 nu a fost capabilă să o administreze corespunzător, așa că nivelul inferior al platformei a fost închis. Tot ce trebuie făcut este o refuncționalizare ca la carte a acestui spațiu urban istoric, cu definirea mai bună a spațiilor comerciale, fluxurilor pietonale, a zonei de cafenele/baruri/restaurante și cu punerea în valoare a edificiului principal – Teatrul Comunal Amzei/Primăria Sectorului Galben, în prezent Teatrul Ion Creangă/Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 1.

Dacă voia într-adevăr să vină cu o propunere realistă de buget de sector, care să reflecte serios prioritățile comunităților locale, nu ale primarului care trăiește pe altă planetă, doamna Armand ar fi luat sectorul la pas, ar fi discutat cu oamenii în stradă, ar fi văzut cu ochii ei cum arată în viața reală zonele pe care ar trebui să le administreze. Realitatea din stradă e foarte diferită de cea văzută pe un ecran de calculator, în biroul din Primăria de pe bulevardul Banu Manta. Poate este vremea ca doamna Armand să meargă să fie primar al Sectorului Imaginar, că al sectorului 1 nu prea pare că ar fi.”, a scris Alexandru Petrescu pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati